معرفی جاذبه های گردشگری اصفهان

اصفهان بدون شک یکی از زیباترین نقاط ایران و حتی جهان است. دیدنی های اصفهان بسیار و شگفت انگیز است و علاوه بر مکان های تاریخی و باستانی ، دارای مراکز تفریحی و جاذبه های طبیعی فراوان نیز می باشد.

توضیحات خدمت

اصفهان مهد فرهنگ و هنر ایران ، سرزمین شاهکارهای اصلی معماری است. اصفهان یکی از مراکز باستان شناسی جهان با جاذبه های تاریخی فراوان است. قدمت زندگی در این شهر به دوره اشکانیان و ساسانیان برمی گردد ، اما حفاری ها و کشفیات مربوط به هزاره چهارم نشانگر سابقه طولانی تری از شهر است.
شهر اصفهان ، مرکز استان اصفهان ، با وسعتی در حدود 250 کیلومتر مربع ، در قلب فلات ایران واقع شده و آب و هوای آن نیمه خشک و معتدل است.
شهر اصفهان از قدیم تا اسامی زیر: آپادانا ، آصف هان ، اصفهان ، اسپاتنا ، اصفهان ، آسپادان ، اسپینر ، اصفهان ، اسپادانه ، انزان ، بسفاهان ، پرتاک ، پاریس ، پارتیکان ، جی ، دارولیهودی ، رشورجی ، سپانه ، شهرستان ، گابا ، گابیان ، نیمی از جهان و یهودیه معروف بوده است. در شاهنامه فردوسی بارها از اصفهان (سپاهان) نام برده شده است
فهرست مکانهای دیدنی اصفهان
عمارت عالی قاپو ، مسجد شیخ لطف الله ، مسجد امام (مسجد شاه) ، کلیسای وانک ، مناره جانبان ، کاخ چهل ستون ، کاخ هشت بهشت ​​، چهار باغ ، آتشگاه ، قبرستان تخته فولاد ، بازار تاریخی اصفهان ، میدان نقش جهان ، باغ پرندگان پل خواجو ، پل شهرستان ، باغ گل اصفهان ، 33 پل (پل الله وردی خان) و باغ پرندگان ، باغ خزندگان ، آکواریوم اصفهان ... مهمترین دیدنی ها و مکانهای تاریخی اصفهان هستند.
آثار تاریخی و دیدنی های اصفهان
کاخ چهل ستون اصفهان
عمارت چهل ستون در آغاز قرن 11 هجری قمری بین باغ و مجموعه ساختمانها و کاخهای دولت صفوی ساخته شد. این عمارت عمدتا برای پذیرایی رسمی از مهمانان و سفیران خارجی ، در سه مرحله و بر اساس یک طرح واحد ساخته شده است. مرحله اول - سالن اصلی و بزرگ. مرحله دوم - ایوان آینه و اتاقهای دو طرف آن. مرحله سوم - ایوان ستونی متشکل از هجده ستون و سقف چوبی. نام چهلستون به تعدد ستون و انعکاس تصویر بیست ستون در آب استخر اشاره دارد.
دیوارنگاره های چهلستون زیر نظر هنرمند مشهور صفوی ، رضا عباسی ، با ویژگی بزرگنمایی به سبک مینیاتورهای ایرانی ساخته شد.

چهار نقاشی بزرگ داخل ساختمان صحنه هایی از میدان های جنگ و پذیرایی از پادشاهان صفوی را نشان می دهد. دو تابلو بزرگ وسط اضافات بعدی با موضوعات مشابه هستند که توسط صادق نقش باششی (هنرمند قاجار) ترسیم شده است. متأسفانه بسیاری از نقاشی های دوره صفویه در زمان ظل سلطان تخریب شده اند.

از اشعار دلنشین نجیب کاشانی که با (خط محمدصالح اصفهانی) بر پیشانی ایوان ستون سروده شده استنباط می شود که این عمارت منحصر به فرد در آغاز قرن دوازدهم هجری دچار آتش سوزی شده و در زمان سلطنت تعمیر شده است. 
میدان نقش جهان (میدان امام) اصفهان
یکی از زیباترین میدان های جهان با طول حدود 512 متر و عرض 160 متر است که در اطراف آن اتاق های دو طبقه با اندازه و شکل یکسان ساخته شده است. چهار بنای تاریخی منحصر به فرد در اطراف میدان وجود دارد. ساختمان بلند قاپو - مسجد امام - مسجد شیخ لطف الله و درب بازار قیصریه ، در وسط میدان اصلی ، زمین و دو دروازه سنگ چوگان بود. میدان امام امروز یکی از مراکز خرید صنایع دستی و همچنین محل برگزاری بسیاری از مراسم ملی و مذهبی است. هر هفته نماز جمعه باشکوهی در این میدان برپا می شود.

بازار قیصریه اصفهان
دروازه قیصریه در شمال میدان امام (نقش جهان) ساخته شده است. این سرپوش یکی از زیباترین نقاشی های مربوط به دوران صفویه را نشان می دهد. از این ورودی ، وارد یکی از زیباترین بازارهای جهان می شویم. بازار قیصریه در زمان صفویه مرکز فروش کالاهای گرانبها بود و نمایندگان شرکت های خارجی در این مکان غرفه هایی داشتند. بازار اصفهان یکی از بزرگترین بازارهای ایران است که دارای قسمت های مختلف بوده و در هر قسمت اجناس خاصی به فروش می رسد. به عنوان مثال ، صنایع دستی اصفهان ، طلا و نقره ، فرش ، کفش و ... بازدید از تمام نقاط بازار ساعت ها طول می کشد.
عمارت عالی اصفهان قاپو
عمارت عالی قاپو در قرن یازدهم هجری قمری در شش طبقه ساخته شده است. هر طبقه تزئینات هنری خاص خود را دارد. قسمتهای مهم این کاخ ایوان طبقه سوم ، حوض مسی موجود در آن و سالن پذیرایی همان طبقه است که با زیباترین نوع نقاشی و گچ بری تزئین شده است. سالن موسیقی طبقه ششم و تزئینات گچی منحصر به فرد آن و بیشتر آثار هنری توسط رضا عباسی ، هنرمند معروف آن زمان انجام شده است.
مسجد امام اصفهان
در جبهه جنوبی میدان نقش جهان (میدان امام) - یکی از زیباترین مساجد جهان اسلام به نام مسجد امام وجود دارد که به دستور شاه عباس اول ، توسط استاد علی اکبر اصفهانی ساخته شده است. در مرحله اول ، ورودی اصلی و جلوی ورودی با دو مناره خارجی مسجد ساخته می شود.

درب مسجد با ورقه های نقره و طلا تزئین شده و متعلق به دوره شاه صفی ، جانشین شاه عباس اول است. داخل مسجد ، یک حیاط اصلی و مرکزی ، با چهار ایوان و دو حیاط جانبی وجود دارد. گنبد خانه جنوبی در دو جلد اجرا شده و فاصله بین این دو گنبد حدود 12 متر ارتفاع دارد.
ارتفاع گنبد بیرونی از کف مسجد 50 متر است. کتیبه های مسجد توسط خوشنویسان و خوشنویسان معروف دوره صفویه مانند: علیرضا عباسی ، عبدالباقی تبریزی ، محمدصالح اصفهانی و محمدرضا امامی تزئین شده است. تمام سطوح با نرده ها ، دیوارها ، گنبدها ، مناره ها و طاق های داخل و خارج مسجد پوشیده شده است. نقوش این کاشی ها (گل و درختچه) انتزاعی و نمادین به نظر می رسند.
مسجد شیخ لطف الله اصفهان
مسجد شیخ لطف الله یکی دیگر از دیدنی های اصفهان است. در ضلع شرقی میدان امام ، مسجد نقش جهان قرار دارد که در زمان شاه عباس اول صفوی ، در زمان ساخت و به همراه ساختمانهای اطراف آن به دلیل محل عبادت و تدریس مرحوم ساخته شده است. شیخ لطف الله ، از علما و روحانیون بزرگ جبل عامل در لبنان. ساخته شد ساخت مسجد در سال 1011 هجری قمری آغاز شد و در سال 1028 به پایان رسید.

این مسجد دارای شبستان زیرزمینی است که کف گنبد را از سطح زمین بالاتر برده است. با توجه به مصارف خاص علمی-مذهبی این مسجد ، نیازی به ساخت حیاط و مناره نبود. گنبد بر روی هشت طاق مخروطی قرار دارد و لبه این طاق ها با کاشی های پیچ فیروزه ای تزئین شده است.

سطوح داخلی به ویژه محراب مسجد شیخ لطف الله یکی از شاهکارهای بی نظیر کاشی کاری و معرق هفت رنگ است. دو کتیبه در حرم وجود دارد که عبارت زیر روی آن نوشته شده است: عمل فقیرانه و نیازمند محتاج رحمت خدا محمدرضا بن استاد حسین بنا اصفهانی.

این مقاله بیان می کند که استادان ، هنرمندان و سازندگان بناهای آن زمان در برابر قدرت حیات بخش تسلیم شدند و استکبار هرگز در وجود آنها پدید نیامد.

مسجد جامع اصفهان
مسجد جامع اصفهان در گوشه شمال غربی میدان قدیمی ساخته شده است و یکی از دیدنی های اصفهان است. مسجد اصلی در کنار روستای قدیمی یاوان و احتمالاً بر روی بنایی قبل از اسلام ساخته شده است.
شهر اصفهان در سال 24 هجری مسلمان شد و اولین مسجد را در محل کنونی خود با ابعاد محدودتر در سال 156 هجری قمری بنا کرد. در قرن سوم هجری ، به دلیل گسترش شهر و جمعیت زیاد ، مسجدی بزرگتر بر روی مسجد اصلی ساخته شد.

سبک معماری اصلی مورد استفاده در مسجد متعلق به دوره سلجوقیان است ، به سبک رازی. در این روش ، استفاده از آجر و ایجاد نمای آجری با طرح های گره ای در بالاترین سطح مهارت و زیبایی در نمای داخلی و خارجی گنبدهای خاکی و نظام الملک ظاهر شده است.
گچ بری محراب او لاجایتو ، تزئینات کاشی کاری شده و خطوط ساختمان و انواع مختلف رواق ها به همراه کتیبه های خط کوفی و ​​خط سوم نشان از تلاش و علاقه هنرمندان اصفهانی در ساخت این مسجد دارد. مسجد جامع اصفهان را می توان یک دایره المعارف معماری و آثار تاریخی ، فرهنگی و هنری اصفهان دانست و به دلیل ارزش های نهفته ، حفاظت و حفظ آن وظایف دینی ، ملی و فرهنگی همه محسوب می شود.

کاخ هشت بهشت ​​، اصفهان
کاخ هشت بهشت ​​در وسط باغ بلبل ، در داخل مجموعه دولتی دوره صفویه در زمان شاه سلیمان (در نیمه دوم قرن یازدهم هجری قمری) ساخته شد. موقعیت برتر باغ و عمارت هشت بهشت ​​به گونه ای بود که ورودی های باغ از همه طرف ساخته شده بود. در جنوب باغ هشت بهشت ​​، در زمان شاه سلطان حسین ، مجموعه مدرسه ، کاروانسرا و بازار ساخته شد.
نام هشت آسمان عمدتاً در تفسیر زمان خود بوده است ، به معنای ایوان یا ورودی بهشت. عمارت هشت بهشت ​​در دو طبقه و روی صندلی با ازاره سنگی ساخته شده است و ترکیب حجم ها و فضاهای معماری به طرز ماهرانه و متناسب انجام شده است. در وسط بنا ، فضای اصلی و مرکزی وجود دارد که در پلان هشت ضلعی است. اتصال دو طبقه از طریق دو راه پله انجام می شود. تمام سطوح ایوانهای مرکزی ، اتاقها و راهروها در سبکهای مختلف تزئین شده است. یکی از ویژگی های خاص این عمارت حوض مروارید و آبشار ایوان جنوبی است که آب آن از استخر بالایی تأمین می شود.

پل خواجو ، اصفهان
پل خواجو یکی دیگر از نقاط دیدنی اصفهان است که در دوره صفویه ساخته شده است. پل خواجو در قسمت شرقی رودخانه زاینده رود در سال 1060 هجری قمری همزمان با زندگی شاه عباس دوم ساخته شد. پل خواجو در طراحی قدیمی برای چندین هدف در نظر گرفته شده است. قسمت بالایی برای حرکت سریع و عبور کالسکه ها و گاوها بود ، در حالی که قسمت پایین عمدتا برای حرکت کند و توقف و انعکاس عابران پیاده بود.

قسمت پایینی آن کاملاً از سنگ و ملات ساخته شده است و دهانه های عبور آب را می توان به صورت نواری با تخته های چوبی ضخیم کنترل کرد. با مسدود کردن کامل دهانه ها ، سطح آب در قسمت غربی پل بالا می رود و دریاچه کوچکی ایجاد می کند. در سمت شرقی ، پله های سنگی به نقطه تماس با آب منتهی می شوند. علاوه بر این ، این پله ها مکانی برای نشستن و لذت بردن از مناظر طبیعی هستند. در قسمت مرکزی پل ، عمارت بیگلربگی در طبقه فوقانی و در دو طرف راهرو پل برای پذیرایی و مراسم رسمی ساخته شده است که اتاق های آن در دوره های مختلف با نقوش طلا تزئین شده است.

سی و سه پل اصفهان
سی و سه پل یکی از مشهورترین و دیدنی ترین جاذبه های گردشگری اصفهان است. هنگامی که اصفهان به عنوان مرکز حکومتی دولت صفوی انتخاب می شود ، تمایل دارد شهر را به سمت جنوب گسترش دهد و عنصر مهم برنامه ریزی شهری در آن طرح ، محور چهار باغ است که از دروازه دولت به سمت جنوبی و حدود شش کیلومتر طول دارد. به

اجاره سوئیت و ویلا سپنجا
[تهران]
  • نوع فعالیت: خرده فروش، خدمات
  • خدمات/محصولات : اجاره سوئیت، اجاره ویلا، اقامتگاه بومگردی
  • نوع مالکیت: شرکت سهامی خاص
  • تلفن: 071-38303014
بروز رسانی 6 هفته قبل